CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Friday, October 31, 2008 0 comments

Da day out ;

arini skali lagi aku pi JJ wangsa maju semua nye kerana gara emy nk makeup foc @ shiseido tu ..aku samp je terus pi kaunter die..bengang gak aku kaunter tutup plak lunch time sengal tul time kite lunch time die pun sibok pi mkn gak .

pusing2 ternamp la 1 kasut tu ..rendah je 50 % less murah kan hahah bongok tul aku plan td nk usha sandal since sandal crocodile aku tgh nazak tu..benci betul la..lain yg aku tgk lain yg aku dpt...so dlm 29.95 je 1 pasang..yg bleh aku beli gak tu sbb alain delon tu bkn jenama chap sardin....pic aku xamek la..sengal btol ...

ni ler pic khasut aku tu hehe



dah kaunter tutup kan.perut pun dh lapar tgk kedai hush puppies kasut die amat la mahal..mcm xworth it jerk...xjadilah heheh...voucher pun dh ilang haha ntah diya kt dh bg aku..tp kt kau xde pun ..bodoh tul la ntah celah mn cicir..nasib aku xde plan nk beli pun dh kt voucher tu redha je la..

lapar dh ni..menggigil2 aku..kenkonon nk mkn yg mahal sket haha tgk food court ala2 cam kt carre4 jer mcm xbleh blah je ...ajak dia mkn shakey pizza tp mcm xpandai je nk order lgpun mcm xkenyang je hehe dh nm perut melayu...KFC plak xnamp duk celah ,kenkonon nk mkn yg mahal sket la awl bln kan...hehe tanye bdk yg keje JJ tu suruh keluar dr building ni rupenya kfc tu attach dengan shakey pizza tu haha tp ikut dlm mmg xperasan ada kfc dlm shakey pizza tu...so aku pn msg as tanye duk mn ckp kitorg kt kfc...


so melantak la kt KFc.lps mkn pi lg kaunter shiseido tu die kt arini book dh penuh ..so kena esok plak ..aku ckp la aku dh pi 2 kali tp xde..so die kt leh xtend samp end nov..tp voucher dh ilang camne kan,lantak la..mls aku nk pikir bkn penting sgt pun....

tingat plak adik aku nk pi dinner mlm ni ..tp jam dh pukul 3 kena gak blk umah amek bj die ..ingt nk gosok kan la kt opis kan..samp umah 3.15.as n diya tgg dlm keta...tp aku tgk aci bwh umah tu slumber je bukak tv ..segan nk tanye ..tp kena gak tanye kalau tak bodoh la aku bw bj emy sia2 pi opis.. aku tanye aci tu die kata dr pg td xde pun cut off elektrik arini ..so slamat xyh aku gosok bj emy....

samp opis parking lak xde terpaksa la suruh diya n as masuk dulu lgpun dh lamb sangat ni..hehe dpt gak le parking walaupn lm gak aku tgg...atas bukit disanun tu heheh ...

esok cuti plan nk pi daftar emy nye nm kt driving lesen tu..then straight blk umah alang kt rawang nk beli gelang kaki kot..heheh ala gold plated je ...bkn emas betul pn..tp ok la dr xde..
ahad mayb pi umah yana kenduri kawen adik die...tp xde dgr pun sape2 lg plan nk pi sn...kalu xde pn sangat nnt kalau aku rajin dr rawang tu straight je la..maybe aritu gak kena amek roadtax wira kt subang b4 abah berbunyik tanye baik aku settle cpt2..so byk la aku nye plan wekend nie..mudah2an semua plan ni menjadi la..hehe have a nice wekend :D
2 comments

[ all about love , sacrifies & komitmen ]

1. Cinta itu KOMITMEN.

Cinta, tak boleh main-main. Cinta perlu komitmen. Bukan main campak buang semacam. Perlu dirancang dan dilaksana sebaik mungkin.
Tak bolehlah nak bergaduh, paksa-paksa dan mengabaikan tanggungjawab pada pasangan. Untuk yang dah berkahwin, nafkah wajib dipenuhi. Amanah sebagai suami isteri kena ditunaikan sebaiknya. Komited sebagai suami yang mithali, ummi yang solehah, agar dapat melahirkan anak-anak, yang arif, yang anis, yang santun. Menjadikan rumahtangga dipenuhi mahabbah, mawaddah dan sakinah :)

2. Cinta itu intuitive: NALURI.
Cinta itu sifatnya naluri. Apa tu orang kata, “cinta itu di hati”. Bercinta yang hangat bila kita dapat merasai apa yang dirasai oleh orang yang kita sayang.
Jika taknak disakiti, kita tak menyakitkan hati orang lain. Jika nak disayang, kita akan memberi kasih sayang seluhurnya. Jika ada rasa bimbang, seringnya kita akan dapat merasa. Macam cinta ibu pada anak-anak. Sering mereka dapat rasa apa yang anak-anak mereka buat, yang baik atau tak baik untuk anak-anak, kan?

3. Cinta itu sebahagian nature: FITRAH
Cinta itu fitrah. Betul. Bila Nabi Adam dicipta, baginda rasa kesunyian. Allah ciptakan Hawa sebagai peneman. Rasa ingin disayanagi dan menyayangi tu fitrah manusia. Yang perempuan minat pada seorang lelaki. Ada lelaki jatuh cinta pada seorang wanita. Cinta itu benar dan suci.

4. Cinta sering terletak di puncak
Bila ada rasa cinta, kita akan sama-sama bekerjasama, saling mengasihi. Itulah nilai yang mengikat kita semua untuk terus bersatu. Sekuat cinta Tuhan yang memberikan pelbagai nikmat hidup, cinta itu di puncak kehidupan.

5. Cinta itu sifatnya ALTRUISTIC.
Apa tu?? Aa, altruistik maknanya melebihkan orang lain dari diri sendiri. Dalam lughah disebut al-itsar. Wah, erti pengorbanan di sini. Bak kata Ustaz Hasrizal, makna hidup pada memberi. Bila cinta, kita sanggup berkorban untuk yang kita cinta dan kasihi.
Bila ada niat untuk membahagiakan yang lain, maka kita akan usahakan yang terbaik untuk memenuhi kehidupannya dengan bahagia dan sempurna. Bila kita tolong orang, Allah akan membantu kita, menambah nikmat untuk kita. Indahnya…..
0 comments

Addicted shopholic ( jalan2 cari pasal )

aku cam dh lama xtanye kabar kawan baik aku tu since die pn dh bertukar status kan..b4 blk td aku kol die tanye changing new life die..aku pn borak2 ngan die..kelakar siot si yanti ni ..bongok tp aku dpt rasa die tengah berbahagia...syukur sangat die kawen ngan azryee walaupn aku br jugak kenal laki die tu dr pandangan mata kasar n da way yanti cter die heppi dgn keputusan die getting married ngan azryee tu...moga diorg akan bahagia samp bile2 kan...aku rs weird sket la . yanti dh cm matang sket kot haha cik puan la katakan...die kt die cry tu yg aku xbleh tahan ngan kwn aku tu .bongok la ko yan..tp xleh cter pjg2 nnt mak die dgr..we will continue ble die msk opis nnt :D xsabar nk dgr hahah !!!

aha arini repeat lagi jenjalan JJ wangsa maju blk je keje sibok mesin baju dulu dlm masa 1 jam kena siap mesin baju n trus sidai kang malam sangap plak ... bnrnya bkn nk shopping pn pd mule nya ..last month aku dpt voucher JJ sbb my besday tu la...tp yg best nye xde 1 pun voucher tu aku guna ..bongok kan...!! xtau nk pi mn n nk buat ape.kebetulan emy ada ETIQA NITE 31th okt last day voucher tu valid ..plannye kena pi jj smlm nk buat appointment la.makeup FOC tu beb, kt shiseido lg sape nk bg kan..xkn aku tetibe nk pi sn makeup2 xkuasa aku..!!tp counter tutup..tu yg pi lagi arini..haha skali tutup gak .bdk depan kaunter tu kata die open siang jer mengong,bleh mcm tu ...padahal selama ni aku xde pun amek tau kaunter tu bukak ke tak kan....tu yg bnrnya :)

huhu nnt muke emy make over jd camne la hahha ..nnt lepas die siap makeup aku upload key


ble dh xde menda2 nk buat aku pn ape lagi ,alang2 emy pun dh abis byk smlm beli blous n seluar pi keje so aku rs aku pn ptt buat menda yg sama kot..sbb leceh gak xde langsung seluar n baju kasual kalau in case nk pi mana2..dh le kitorg dua2 ni xleh pakai bj org ..bak kata mak korang semua kena pakai bj yg customemade haha !!! byk gak la abis..ala bj n seluar kalau dh dtg nyer dr JJ mn de yg murah kalau sehelai x RM49.9 tu bkn kt JJ la kan..bantai je la..ntah2 lepas ni xtau ler thn bile plak kitorg shopping camne..lps ni aku ckp kt emy kalau xde duit sama2 la kite dua org ngadap bj n seluar tu..yang penting aku puas ati la ape yg aku dpt mlm tu..heheh padahal nk wat camne mmg dh kene redha ...



dinner mlm ni pun bleh tahan gak selera dinasour adik aku tu...nk mkn satey plak .layan kan je la since smlm die pn dh belanja aku mkn best gak ! tp xbape sedap ..tekak org melayu mn bleh mkn sgt western2 ni sengal !!!
nasib ler satay haji samuri ni xsamp 10 min dr area umah aku...nun kt tmn melati tu so dr JJ wangsa maju kalau lalu mr2 mmg lalu pun so xde hal la..parking je leceh sket tp tmpt tu mmg happening la...alhamdulillah dpt la belanja emy mkn mlm tu...

ada 1 lg menda lagi aku nk buat mlm ni..lantakla since nk ada niat kt ati tu layaaan...lps dinner dlm 8.30 dh samp sn..mkn2 semua blk umah dulu emy nk mandi ..aku ajak emy pi danau kota die sibok nk beli selipar ntah ape kena..aku rs asyik beli sandal je minah tu pelik lantak la kan duit die...aku mmg set nk beli hand beg jer...dh xde handbeg yg best nk pakai..dh jemu bnrnya..heheh pukul 10.30 samp Danau kota..tu pn dkt je ngan umah so xde hal sgt ..masalah nye tmpt2 parking ya ampun leceh....

odw pi danau tu sempat gak la kol yanti ckp aku nk pi danau sj jeles kan die..sbb die suke gile aritu bw pi danau kota..dua pcs handbeg die sapu mlm tu...ni die siap suruh aku usha kan handbeg br..td ms aku kol laki tercinta die yg angkt phone tu ..sengal tul la azryee die leh angkt wat sore bongok2 die tu la...dh lama ckp ngan die..br hp tu pass kt yanti ..yanti kt tgh siap kan dinner kt azryee die br blk haha kelakar task yanti tu ..sedia kan meja mkn utk laki die..heheh selamat2 ...!!!tu la org kata komitmen kalau dh laki tu blk tgh mlm even subuh pn kena tanye dh mkn ke blom..kena gak siap kan meja mkn die walaupn bnrnya dieorg dh besau leh amek mkn sendiri...fuh byk tu nk kena sacrifies..tp yanti mesti bleh die rajin byk dr aku yg rajin sket ni haha ..

ni la handbeg baru aku..xtau le samp ble br aku nk jemu haha...make it lasting 3-4 bln pn dh kire ok kot haha(korang abaikan le background belakang tu yerk )

last but not least ni le pic yg aku snap ms pi danau aritu ,acctually segan nk kuar kan kamera hp boy,bkn segan sbb kamera hp ni buruk ke ape..tp mallu kat org mcm perak plak pi danau kota pun nk amek pic...hahah tu jer..tp yg syok nye kamera hp boy ni xbising bunyik pn xde kuat so sng gak nk snap pic..tp sket bahalol aku xbuat pn ..nyesal plak...

0 comments

28th okt 2008 - shopping !!

bnrnya arini aku MC saja mengada2 mls gile nk blk KL smlm ..letih xabis lagi...pnt doh dr jumaat jln pi pilah ahad blk kl singgah umah pakngah - umah isma - blk raub..samp umah pn dh pukul 11 xkn arini senin tu nk blk KL plak..mau jammed aku...lgpun adik2 cuti samp selasa so sng skali arung antar adik2 blk Teknik..eisk result exam mid year adik truk ..bengang betul aku ..xpnh tgk result samp cam tu punyer teruk 7G out of 10 subject lg 3 subject tu pn xmenbangga kan tensen !! abis2 die xthn kitorg bebel kan die..ape lg cry le..eisk..sengal tul..aku remind die kalau final teruk camne mmg aku transfer sek lipis..sbb kt sn cam ulu2 sket..cikgu oun ok...disiplin pn bagus..blk kg n outing xde le sng cam teknik bentong..nk kt every week bleh blk..kalau teknik lipis tu once a month je tau..br le thrill duk ostel kan...

pukul 3 dh siap2.tp abah ada skali ptg tu ngan mak..abah nk pi claim dui rebet petrol sbb abah nyer roadtax dh renew dh seminggu lebih ...so mmg dpt la ptg tu sambil2 abah tgg turn tu aku ngan boy pi byr bank rakyat jap..org tak ramai..aku terus pi bank islam plak bank in kat mak nye akaun n bank in kat acha duit..yg sorang tu pn asyik komplen assignment byk kena printing...mmg kena gak belikan printer next sem..sengal je abis kat printing je duit die..kite kat sini bising gak kt die tp kalu die budget2 duit pn samp xmkn ape cter kan...

pukul 5.30 br settle semua...terus gerak pi bentong antar boy n adik..so diorg dh selamat tu yg kitorg terus gerak blk kl..dlm 6.30 dh samp Kl terus pi JJ wangsa maju ..emy nk shopping baju keje hehe..aku lupe nk snap pic bj tu nnt aku updated later key..
emy beli 1 seluar hitam,2 tshirt & 2 blous...rm 212 kot semua gempak kan.kitorg berbelanja bongok betul la mlm tu ..tgk gak rege tp dh budget nk beli..tu yg redah jer....

blk dr jj emy ajak mkn western tp yg suwei nye mama chop & papa chop kt wangsa melawati tu bleh tutup plak mlm ni..siot tul la..nk xtak kena la aku pi try western kt area tmn melati tu yg area bwh rel putra melati tu..aku order black pepper steak + fresh oren,emy palk "order slamat nye menu" chicken chop + fresh oren ,...mcm org kaya kan menu mlm nie..

ni menu emy

ni menu aku


but its not the exactly pic menu yg aku ngan emy mkn..cam biasa aku lupe nk snap pic...eisk2...bunguk kan..dh lamb blk terus mandi n gosok bj keje esok..tp aku cam xleh tdo la..sudah nye aku lipat baju n sangkut baju yg beli td n kemas..dkt pukul 3 br dpt lelap...fuyoh mata sudah ngantuk.badan pn letih tp xmo tdo sengal ...!!!

Thursday, October 30, 2008 2 comments

unplanned trip to melaka

dh penat2 blk dr kenduri yanti..mak,aku ,emy ajak atam jalan2 pi melaka..hehe dh lama kan xsamp melaka...kecik2 dulu je..tu pn rombongan sekolah..bleh thn gak jauh die dlm sejam gak ar..melaka jammed doh ari sabtu...letih kaki..kelakar xpenah2 drive samp bandar hilir..dh umo 27 ni la br aku samp sn..parking betul2 sebelah kapal yg tgh2 padang kt bandar hilir yang banyak2 beca tu..aku dh tempek2 pic pi melaka yg ada sket tu....senang ..letih la nk upload byk2..heheh kul 10.30 blk semula bkt rokan..tp enjoy la dpt bw mak pi jln2..walaupn xde le seberapa pn...


laaayaaan kan je la...heheh esok aku updated bj yang aku ngan emy borong 2-3 arini..haha sengal ..mcm byk duit shopping hahaha life kena enjoy kan..nnt nyesal kemudian ari susah !!!
0 comments

25th Okt 2008

aku lak xleh tdo lama aritu ..padahal bdn pnt xingt...lebih2 lak dr pengantin kan..pukul 8 msg masuk ..abg fadzli msg tanye betul tak kenduri yanti arini...reply ckp yes n bgtau die aku dh ada kt bkt rokan..abg li kena msg awie n isma..tu je yg aku kompem ada...aku dh pass no abg lie kt awie..pass no awie kt abg lie...diorg jumpe kt hentian seremban pukul 10.30 am..xtau le sape yg lamb biasa is n kak ja je..hehe aku kol kak ja 10.20 tu kak ja dh samp hentian seremban..abg li n kak maz xsamp lagi...diorg gerak dulu...

aku mls nk siap awl2 kang samp awl pn xguna gak bkn leh buat ape pn..dlm 11.30 br aku gerak dr umah atam...haha samp ngam2 same ngan diorg..kak maz kol lps sengah jam tu ..die dh ada kt pekan pilah tanye direction nk ke kg yanti so sng la sket..sbb jln die pun xbyk simpang ...sure xsesat nye...

samp je diorg sibok nk tgk yanti ...hehe yanti nk nangis ms tgk ramai2 bdk nuinfra..hehe isma,kak ja,farouk ngan aku je dpt masuk jumpe die...amek pic jap ngan yanti hehe sebelum make up die cair..






erm lps tu semua panas duk kt hall dulu..sebab diorg semua penat..dh 15 min lepak br kuar pi mkn..hentam la betul2 mkn lapar wei..xbfast kot aku...mcm je xbfast ..tp aku mkn dh bnrnya..heheh

Azryee samp pukul 1.15 yg lg best nye czen2 yanti n yam paksa aku sekali pi amek Azryee kt luar haha kelakar aku mmg xpnh buat kerja2 jd pengapit ni..mmg aku xtau nk payung kan sape..hantu tul si yam tu ..ptt die leh pegang skali payung n tisu or span kt tgn tu...tp die kt die cam xpandai je..haha sengal siot..malu giler tp yanti nye psl aku redah je la..kelakar ..aku tgk muke azryee time tu aku dh nk gelak.Azryee pakai celak bwh mata sey..terang plak tu..heheh lg2 plak tgk pengapit azryee bw tisu n payung tu sorang je..huhu lg la aku nk cpt2 pass kt yam payung tu....bdk2 ni lak siap ada gak ikut samp kt jln ..haha aku xamek lagi pic kt diorg..nnt aku updated camne le rupe aku amek azryee n antar yanti kt laki die tu.....SI TUKANG PEGANG PAYUNG haha...bile dh jln tu aku serah kan le payung pink xbleh blah tu kt yam..hehe pandai2 la ko yam...terus pengantin masuk umah sanding kejap ..aku dh xthn panas terus lepak kt luar ngan bdk2 opis..mak n atam pn br samp tgh mkn...kak maz pn samp 5 min awl dr azryee ngan rombongan die samp hehehe...




hehe tp aku ni kan pantas ..sempat je snap 1 pic b4 azryee n yanti pi mkn..heheh aku pn tgk diorg nk bw yanti ngan azryee pi mkn...(letih taip nama azryee ni panjang lak byk no ada Y n E double )tgk yanti samp kt meja mkn beradap tu xde sape lak nk penuh kan meja tu ..heh skali lg aku disuruh buat menda aku xpnh buat mkn kt meja pengantin hahah kelakar..majlis yanti ni byk sungguh bg aku new xperience...sedap lauk die ..tp dh kenyang ..sudah nye ank2 sedara yanti yg mkn...
mnde pengantin cam Azryee,org amek pic die tgh mkn leh ngada2 duk dkt ngan bini die haha



oo pic yanti potong kek aku xsempat nk snap xpe la nnt dh dpt master copy nnt aku updated key..ni aku nk letak pix ncsb committe member exclude isma,k.ja n sara...si kenit tu panas dh wat hal,,,so diorg lepak dlm kt dlm keta dpn surau sebelah umah yanti...


dh selesai semua ni..diorg dh nk blk Kl ..aku pn rs nk blk dh ..ptg ni plan nk pi melaka fuyoh best kan..tp rs mcm berat ati sket nk tinggal yanti..hehe kelakar doh..tp yanti kalau ko baca blog aku ni..aku nk ko tau aku sayang ko !!! ni kt bwh ni antara pic last azryee capture sendiri...

ni last pix aku ngan pengantin ..da moment when my tear dh nk kuar ms tu sedih la pulak kan..yanti pun sama kalau aku xblah ms tu mesti dua2 cry haha ...mls nk lyn sgt ms yanti ckp kt aku tima kasih byk2 sbb dtg arini dan smlm...teman die ms die nikah... haha mmg xleh blah sedih wo..!! baik blah cepat2....


to yanti & Azryee may allah bless you all..& Happy ever after...with all my heart i promise to cherish this relation that we built 2gether....Amin..

ni pic aku tgk dieorg nk blk KL..sempat lg capture pic ngan darling qaisara tu..tetap chumel n adorable walaupn die tgh rimas hahah



0 comments

9.02 pm Kg Terusan Seberang,Juasseh N.9

8.30mlm aku samp semula umah yanti..kakak tertido lak xmo turun dh tdo dlm keta..mcm2.bw adik n siti skali teman emy..hehe elok aku samp Azryee n rombongan pun br samp,tgk die msk surau solat sunat kot..!! Aku lak berdebar2 skali...hehe bongok la..

Samp je umah yanti aku terus masuk umah tgk yanti .Chantek yanti mlm tu..xpnh kot tgk die make up beria2 mcm aritu ..aku puas ati la jugek dengan kaler bj nikah die..aritu ingt kaler kuning tea susu tu..mcm xchantek je kan...jap ni antara pic memule aku amek ngan yanti mlm tu..


berdebar siot ms czen2 yanti suruh aku ngan yam bw yanti kuar nk pi nikah tu ..huhu xpenah lak rs bw kawan baik sendiri pi tgh2 hall umah mak die ..bayang kan la di tgh2 org lelaki yg ramai..aku dgr semua skali moment tu ..sungguh aku sedih ms tu..mcm xpercaya yanti nk kawen..nk tinggal aku ms tu haha bodoh tul...menitis gak air mata aku thn2 ..tp sket je ar..Azryee releks gile ms tu..tepat 9.02pm tu bertukar la status yanti dari cik kepada cik puan Azryee..



aku pelik sket ms moment nk batal air semayang tu xde pun sedara sebelah lelaki n sebelah pompuan dlm bilik tu ada pun kwn2 n pengapit pengantin je tu pn xramai..tp aku wajib ada la kan..heheh kelakar..laki si yanti ni jenis org xduduk diam ..sengal..xpenah tgk pengantin cam die mcm ulat beluncas...dh siap pakai kan yanti gelang ..pastu cameraman diorg suh pengantin dua org tu pegang hp aku N73 yang sengal tu amek pic sendiri kenkonon je..tp dpt kt azryee ni..semua pic die ngan yanti die amek ..chumel je aksi diorg ..aku tumpang hepi tgk die gelak2 camtu....





org luar suruh pengantin dinner dulu..yanti agaknye dh kecut perut .die nk minum je..aku lepak luar dh ms tu..ms tu along yanti ckp kt aku "iewa,ko teman la laki kwn baik ko ni mkn ...bini die xmo mkn kenyang kot "slumber Azryee jwb "sey lapa ni..kena mkn..." aku pn duk la borak ngan die n pengapit die mlm tu ..ensem gak rupe sape eik..haha rupe org la kan xkn rupe kambing lak..:p





Azryee ni plak kena paksa berenti mkn br nk berenti die mcm lupe die kena tukar bj utk majlis berinai plak..hehe sengal tul la laki kawan aku ni.layan kan je la..dh pnt aku suruh die masuk tukar bj br la die msk ..yg best nye aku mmg langsung xtgk lagi dieorg nye bj ...dr majlis berinai n majlis sanding esok..kire suprised la..tp mmg aku pujila warna yg yanti n azryee pilih tu sweet je ngan diorg..tp a bit xpuas ati muke yanti ms majlis berinai tu namp dahi luas sgt ..die ni kurus sgt kot...tp chantek gak la..chantek2...!!!


aku tak tunggu mlm berinai tu mula pun..bdk2 ni eskort2 aku dh ngantok semua nya..so blk la..last pic ngan yanti n azryee tu je la..sedih gak nk blk..tp ble pikir dh pukul 10.30 ngan keadaan jalan yg aku xtau camne tu..blk je la..lgpun yanti ngan azryee dh nikah..bongok je yanti ..ada ke die nk suruh aku titik inai kat die haha xdpt nye..aku xreti n xmo la..xpandai siot..heheh...lain kali...

// aku lega dpt tunaikan hasrat yanti ..suruh aku dkt die ms die nikah..esok sambung cter yanti sanding key...
0 comments

Taman Melati - Exit Pedas (Rembau - Tampin - Gemencheh ) - Juasseh ;

24 Okt 2008

erm pg tu bgn awl sbb nk antar as n dayah pi keje...sempat gak ar aku kuar duit kt b,islam melawati & cuci kereta kt melati..blk umah emy n mak tgh siap2 kemas umah n mandi...kuar umah dlm pukul 10.00 am..tp pi bfast dulu...sng kang kalau samp lewat pn perut dh kenyang...so ngam2 11 lebih sket br kuar dr umah kawasan tmn melati...aku perasan samp tol sg besi dlm kul 12 kot....singgah beli air mineral sbb my mom habit biasa die xmkn ubat pg ..kena la paksa die mkn ..kang sakit lak kan...

pukul 1 exit Pedas...hehe samp pedas ada simpang 3 huhu mn aku nk pusing ni kiri ke kanan..kol Azryee xangkt..kol yanti pn xangkt..ati dh stat panas ni...suh emy kol atam...xdpt plak...ati dh nk sakit ni..sabar2 iewa heheh
last spt biasa my best friends cik puan tu kol ckp mn nk pi lps exit tu..samp bandar tampin dh x ingt dh nk ckp ngan yanti dh samp hehe sbb syok sgt bershopping...huhu murah gile.sorang 2 pasang..dlm 12 pasang kot hehe gile kan..

pukul 3 br nk keluar dr pekan tampin tercinta yg mcm koboi tu..haha Azryee tau mampos die kutuk aku..hehe slh jln plak aku exit mcm nk pi alor gajah plak ..kol yanti lg hehe br la straight pi umah atam kt Bkt rokan..huhu jln thriller gak ala2 nk pi lipis dr koyan..so dh biasa gak ar..xde hal la..tp rs cam jauh gak aritu sbb dh penat kot...

ngam2 pukul 4 samp umah atam..solat zohor...borak2 ngan atam...aku pk2 kena gak pi tgk yanti nikah ni...die duk msg suh teman die je..xsamp ati lak xdtg umah die tgk die nikah..hehe kwn nye psl..aku harap ms aku nanti pun yanti ada kt sisi aku....(yan,ko ingt tau teman aku..ko kena gak seret Azryee dtg tesang bile ari tu samp )

pukul 5.30 aku suruh atam tunjuk jln dr umah die nk ke umah yanti memule rs jauh je..samp gak ar..yanti terkejut tgk aku ptg tu..haha die ingt aku xsamp kot..sbb die xpaksa pun..tp just ckp .."kalau ko ada sini leh teman aku "...as a friends,ape korang rs aku ptt buat...tp spt biasa i'll sacrifies everything i can for her...dkt 40 min gak ar br nk samp..so aku msk jumpe mak die..sepupu die then gerak blk bkt rokan semula..samp terus gosok bj ..emy la kena paksa teman..bw adik2 skali..kul 7.30 kot mlm tu br gerak pi sn...

// kang aku continue cter psl majlis Akad nikah yanti n Azryee
Thursday, October 23, 2008 0 comments

my day

2day workload xbyk mn pn byk keje lain yg ku settle kan..yeah esok cuti nk gerak pi Umah atam kt gemencheh...mlm td aku sempat pi tgk bb kak cah cute gile si aliff tu.




erm skang ni aku dok dgr luahan diya nyer wedding .arini die terjumpe hubby die ngan guls tu kesian betoi...aku xtau nk ckp ape..moga tuhan tunjukkan jln yg mudah utk diorg sekeluarga...

esok aku nk gerak pi pilah tgk wedding yanti..tp mlm ni nk amek mak kt pekeliling .Mlm esok yanti nikah kt juaseh lpsisyak kot..aku xtau la bleh pi ke tak ms die nikah tu..susah gak nk jln bw mak n emy..bdk2 lain gerak sabtu pg....aku dr td duk buat kad utk yanti nye hadiah....

ni pic aku edit utk kad wedding yanti
b4 tu aku dh edit pic irfan n emy ms open house umah pak ngah aritu...chumel je adik ipan ni..geram tgk muke die..perangai ada2 ye keletah die kelakar ....aku edit pic ni gak arini..hehe mcm chumel je kan..muke aku la haha sape lg....

emy & irfan the cheeky



erm hidup ni mcm2 dugaan kan...pelik2 je kadang2 tu kite xtau ape akan jd dlm hidup ni so kite kena bersyukur dengan ape yg kite ada skang...yeah esok cuti...best2 ...
next week aku upload pic wedding yanti key...so have a nice wekend...muaahhh
0 comments

Sahabat , Friend , Kawan ;

pesanan al-Qamah (seorang sahabat Rasulullah saw) kepada anaknya:

Pertama,

pilihlah sahabat yang suka melindungi sahabatnya, dia adalah hiasan diri kita dan jika kita dalam kekurangan nafkah, dia suka mencukupi keperluan.

Kedua,
pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu, dia suka menerima dengan rasa terharu, jikalau ia melihat kebaikan yang ada pada dirimu, dia suka
menghitung-hitungkan (menyebutnya).


Ketiga,
pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu, ia suka menerima dengan rasa terharu dan dianggap sangat berguna, dan jika ia mengetahui mengenai
keburukan dirimu ia suka menutupinya.


Keempat,
pilihlah sahabat yang jikalau engkau meminta sesuatu
daripadanya, pasti ia memberi, jikalau engkau diam, dia mula menyapamu dulu dan jika ada sesuatu kesukaran dan kesedihan yang menimpa dirimu, dia suka membantu dan meringankanmu serta menghiburkanmu.


Kelima,
sahabat yang jikalau engkau berkata, ia suka membenarkan ucapan dan bukan selalu mempercayainya saja. Jikalau engkau mengemukakan sesuatu persoalan yang berat dia suka mengusahakannya dan jika engkau berselisih dengannya, dia suka mengalah untuk kepentinganmu.

Dalam memilih sahabat kita hendaklah memilih sahabat yang baik agar segala matlamat dan hasrat untuk memperjuangkan Islam dapat dilaksanakan
bersama-sama sahabat yang mulia.


Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :
"Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan, Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu, Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu, ..dan dosa-dosa yang silam di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu."
Wednesday, October 22, 2008 0 comments

its all about life

first of all ,syukur sangat dengan ape yg aku ada skang ni...byk sgt perkara yang elok,kurang elok jadi di persekitaran aku lately...so aku sgt2 bersyukur kepada Allah s.w.t diatas rahmat yang diberikan kepada aku ..

the happiness part my best friends+my soulmate+my shoulder+my backbone NORHAZIYANTI getting married with his princess charming AZRYEE..skang ni pn tgh bz dok pindah umah br diorg kt Pedas..hehe siot je azryee td aku kol die gelak2 bile aku sebut pasal umah hahah kelakar tul mmt tu...die bising duk kt umah mahal..hehe bongok ..ada ke die kalau bleh nk cr umah RM100 je gile budget..hehe yanti plak aku kol td tgh tgg lori angkut brg die kt rumah sewa kt senawang..Azryee tgg kt Umah baru diorg haha ..kelakar plak taip umah br diorg :X dh nk kawen dh kawan aku yang hang tu...lusa aku gerak dulu pi N.9 umah atam kot port nye..bdk2 NCSB yg lain gerak pg sabtu jerk..

aku pun dh abis pose 6 smlm alhamdulillah ..balik kenduri yanti nnt nk sambung 1 ari lg so abis la semua pose ganti aku thn ni..mudah2an allah bg kesempatan tu dlm syawal ni ..

byk betul kenduri kawen ujung2 thn ni..22/11 Zuren kemaman, 12/12 Mc Nor Kemaman gak..eisk jauh2 lak tu erm tgk la kalau xde aral mmg aku akan cr kesempatan pi nye..kawan2 la penyeri hidup kan..kawan2 ni kena sacrifies sket kalau tak susah la nnt...Tahniah la kat diorg...


19th Oct aritu besday yana sama la pulak ngan kak cah deliver bb boy die ..anak kak cah tu 2.4kg je..chumel la kan..lahir kt spital putrajaya...normal deliver diorg kt ,mlm ni nk pi tgk kak cah plak..sbb wekend ni kak cah dh nk blk melaka...so ble lagi nk pi ..esok mak dtg xkn nk angkut mak skali..diorg xmo pi xper cik wa je pi ..hehe xsbr nk tgk bb kak cah...

td aliya pn dtg..kak reyna nk beli brg utk kenduri wekend ni.kenduri cukur jambul n akikah aliya..chumel muke cam abg anas...putih melepak..hehhe kiss aliya td wangi je..hehe...

sadness part - 1 of my closed friend knew his hubby got sum1 else..eisk kesian kan..xtau le ape nk kata ..aku bleh tlg dgr je...Hubby die pn ada gak Ym ,msg n kol aku..cter tp ntah la..komen yg aku bleh kt..lelaki n pompuan nye pikiran xsama la..mungkin die pk angle lain..pompuan plak pk lain kan...susah gak anak la kesiannye...aku doakan semuanye akan jd baik .........

as pun aritu asyik rusuhan jiwa je..dh ok aku rs..tp kesian la..pening aku tgk..tp dh ok kan as..dh pi moto Gp siap ..hehe moga baik2 je ye adikku...Amin..
0 comments

betapa ;

Seminggu setelah kau pergi
teman silih berganti
menghiburku

berkata semua teratasi
dan terus sembunyi
di balik senyum palsu
ku dengar dirimu
tak sendiri lagi

betapa hancurnya
hati dan jiwaku
*)
setahun setelah kau pergi
ku masih sembunyi
di balik senyum palsu
ku dengar dirimu
tak sendiri lagi

haaaaa……
betapa hancurnya
haaaaa …..
hati dan jiwaku

na na naaa aahh

setahun setelah kau pergi
ku masih sembunyi
di balik senyum palsu
ku dengar dirimu
tak sendiri lagi

haaaaa……
betapa hancurnya
haaaaa …..
hati dan jiwaku
betapa hancurnya

tolong bantu aku
melewati semua


kalau korang nk upload lagu ni ,aku bg link die key click sini
Tuesday, October 21, 2008 0 comments

Drop of Wisdom

1- “If you do not know the blessings you have when you have them, then Allah will teach you about them by taking them away from you.’ - Ibn ‘Ataillah

2-Lots of people want to ride with you in the limo,
but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down…

3-Orang yang berUBAH kerana TERPAKSA
adalah MANGSA keadaan,

Orang yang berHIJRAH kerana MANUSIA
adalah MANGSA kerugian,

TAPI, orang yang BERJAYA & BERUNTUNG
adalah orang yang MEMAKSA dirinya
untuk berubah demi REDHA ALLAH SWT

4- As you read a book,
it’s hard to turn into another page unless you understand the first one..

just like “LOVE”..
it’s hard to go on with the new,
unless you are over with your “PAST”..

5- Heavy hearts,
like heavy clouds in the sky,
are best relieved
by the letting of a little water.

6-LoVe is like a puzzle.
When you’re in LoVe,
all the pieces fit

but when your heart gets broken,
it takes a while
to get everything back together.

0 comments

adapted note :- Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang ;


salam.... aku terpanggil nk copy blog senior aku ms sekolah dulu...xtau nk kata n komen ape..sbb mmg selalu nye kita akan menyesal n berduka saat menda @ org yg kite sayang dah xde dpn mata...
Renung2 kan...



WANITA : Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?

LELAKI : Kamu!!!

WANITA : Menurut kamu, saya ini siapa?

LELAKI : (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti). Kamu, tulang rusukku!Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lenatidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya…

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan.

Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain.. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah.

Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak “Kamu tidak cintakan saya lagi!!!”. LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak “Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!”

Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah.

“Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing”.

Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA . WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai. LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya.

Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.

LELAKI : Apa khabar?

WANITA : Baik… kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?

LELAKI : Belum.

WANITA : Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut … Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan … Kamu tahu nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah.

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz “Selamat tinggal…”

Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA , tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia patahkan.

Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai. Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang di kemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah terlambat

Kerana itu, jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh hati… Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata kata yang kamu ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai? Kira merasakan akan menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besar risiko untuk kehilangan orang yang dicintai.




Jesteru itu bersyukur dengan ape yang kita ada sekarang ..Kerana mungkin 1 hari nnt kebahagiaan ari ni ALLAH s.w.t akan tarik balik ...so May all the happiness n joy alway surround us...Amin
Monday, October 20, 2008 0 comments

my wekend :D

17th Okt 2008

arini xpose...peh seronok je rasa sbb tau kang pi opis leh breakfast haha bongok tul impian xbest langsung !!! ingt nk berenti beli nasi lemak tp ble pikir2 eisk xmo la.nnt la.pg tu yg best nye xde org nk pi bfast ..xbest betul..semua naik kt pantry je..nyampah betul..konco2 pn berpaling tadah gak...pg tu aku ngan ijad je..lantak la..eh pg tu tgk kt "belanga" xde menda sedap pn cam xlalu je haha nasik lemak jugek jd pilihan ..pg tu aku je pompuan buat muke ketat je la kan..ada ikmal n azizan pg tu..tghari tu pun rs nk mkn2 tp xtau nk mkn per..gile tul la..pi carre4 ngan 2 dayah + As ..sudahnye aku mkn yong tau fu + 2 gelas tea o ais hehe

blk keje aritu xujan lg bleh la pi pasa mlm ..mls nk msk ...emy suruh beli beras tp pasa2 mlm tu camne nk angkut beras so aku decide beli pg esok la..emy xtau nk mkn pe..sudah nye die suh beli brg nk buat mee..aku beli nasik dagang je..as xbeli ape2 pn utk mkn..die beli kain ela je cantek gak rm40..aku berkenan gak 1 psg tu kaler biru nk beli gak ar nnt xyh nk beli kt jln tar kan...

emy blk mlm tu terus goreng mee..aku dh lps2 isyak br mkn nasi dagang tu..magrib tu si as plak berpropaganda ngan bf die..sengal tul...sian aku tgk as tekanan jiwa haha mudah2an xde ape berlaku...xtau mn silap nye...pening gak aku dgr ...pukul 10 tv3 ada cter [TROY ] ...aku xpnh tgk cter ni ..tp aku ingt la dulu ms memula cter ni kuar..thamboo paling excited guna nama troy tu...finally arini br aku tgk peh best gile..jap aku cr sinopsis die..

//

Throughout time, men have waged war. Some for power, some for glory, some for honor – and some for love.

In ancient Greece, the passion of two of literature’s most notorious lovers, Paris, Prince of Troy (ORLANDO BLOOM) and Helen (DIANE KRUGER), Queen of Sparta, ignites a war that will devastate a civilization.

When Paris spirits Helen away from her husband, King Menelaus (BRENDAN GLEESON), it is an insult that cannot be suffered. Familial pride dictates that an affront to Menelaus is an affront to his brother Agamemnon (BRIAN COX), powerful King of the Mycenaeans, who soon unites all the massive tribes of Greece to steal Helen back from Troy in defense of his brother’s honor.

In truth, Agamemnon’s pursuit of honor is corrupted by his overwhelming greed – he needs to conquer Troy to seize control of the Aegean, thus ensuring the supremacy of his already vast empire.

The walled city, under the leadership of King Priam and defended by mighty Prince Hector, is a citadel that no army has ever been able to breach. One man alone stands as the key to victory or defeat over Troy – Achilles, believed to be the greatest warrior alive.

Arrogant, rebellious and seemingly invincible, Achilles has allegiance to nothing and no one, save his own glory. It is his insatiable hunger for eternal renown that leads him to attack the gates of Troy under Agamemnon’s banner – but it will be love that ultimately decides his fate.

Two worlds will go to war for honor and power. Thousands will fall in pursuit of glory. And for love, a nation will burn to the ground. //

sumber http://www.hallmarkchannel.com/publish/pr/home/shows/troy/synopsis.html

stat pukul 10 pastu berenti midnite news samp lg samp pukul 2am..haha puas ati le aku tgk cter tu mlm tu...semua org dh senyap sunyi membuta..emy pukul 10 dh tdo..xphm gak aku..lantak la..tp mmg bleh bg 5* siot cter tu...mmg trajik,best la...hector (eric bana) tu ms lawan ngan Achilles (brad pit) tu kuat giler..haha tp achilles n hector tu macho habis la ms lawan tu..heheh sket xbest sbb hector mati kena bunuh dek achilles tu ...lps tu br la troy tu kena tawan ...camtu la lebih kureng cter die..kena tgk la br phm hehe...

18th Oktober 2008

pg yg indah ..mn xindahnye bgn kul 11 aritu ..emy dh panaskan mee goreng smlm ..as pn xmkn mlm td lps rusuhan jiwa as terus tdo...tghari tu aku pn kemas2 ape yg ptt pi kedai beli beras....lps zohor as pn keluar ngan izul...emy tdo time tu.aku stat tgk tv lg..hehe ape lg nk buat kan ari cuti2 ni...tgk tv n tdo je la yg best nye nk kuar budget xde..ape lg...cr la ape2 yg ptt...
pukul 3 em bgn die msk..arini menu kitorg masak lemak cili padi + ayam okes la mkn pn dh nk asar...pastu tgk tv lg...pukul 5 elok lps asar xtau nk buat ape..solat pun dh aku tdo lg samp pukul 7.30 haha solat semua as pn blk..die shopping ape ntah ...kitorg dinner skali dlm kul 9 camtu ..lepak2 diorg pn tdo..aku mmg xbleh la nk tdo awl2 ni ada cter best gak kejap lg..tp midnite pukul 12.30 br nk stat ..hehe TIMELESS kot tajuk die..ingt xbest ..tp layan gak ar..dlm pukul 3 br abis cter tu..so tdo subuh lg aku hehe

19th Oktober 2008

bgn cam smlm gak,emy silap tgk jam kelakar..bangga je msk bilik tegur aku..weh ko ni xmo bgn2 ke..aku tanye die asal plak..br pukul bape..aku ckp br 10.30 die xcaya biol tul la..tgk jam mata kero kot haha.die dh buat megi goreng pg tu ..as pagi2 dh kuar ikut izul pi moto GP kt sepang...haha xphm tul ape yg best sgt ...tp biar la dh die suke kan...laaayyyaannn !!
emy sbok kt lapar ..tp hantu bdk tu bkn die nk msk.die leh tgg aku bgn nk masak asam pedas ikan arini..sengal !! die tdo aku pn msk la..asam jawa xde..lantak aku tukar je ngan asam keping ..ok je aku tgk..aku dh bfast lamb kan..so tu yg aku xlunch tu..lps asar br aku mkn..
emy ajak pi open house umah kwn die pastu dh mls nk pi plak lantak la.samp sudah die ajak aku kuar aritu ..mls la nk kuar bkn ada duit lg mau jln2..eisk serabut tul adik yg 1 tu...
arini xtiviti tgk tv n tgk tv je la..hahah mcmtu la aku ngabis kan ms wekend aku...haha best je...tp skali2 rs la sakit2 bdn duk baring je..tp best gak hehe bermalas2 kt umah..xde nk pk bgn pi keje hehe...
Friday, October 17, 2008 0 comments

close to da answer ;

samp smlm almost find the answer ....
dalam seminggu ni ..sangat penat pk dengan sape aku bleh tau when was the day that he passed away ?
abis semua kwn2 yg online YM n yg blehaku msg ..yang related2 aku tanye..ala try n error ape salahnye kan...aku confirm tahun je '97 tapi bulan tak sure...tarikh lagi la kan..ati ni betul2 nk sangat tau bile die meninggal...selagi tak tau selagi tu la aku rs cam xbest...

semalan selepas byk gile "jejak kasih" ija bagi idea suruh tanye mama @ aar ...mama xonline YM plak petang smlm...so nk tak nak kena la kol aar...tp tkt plak aar keje ptg tu...dlm ms yg sama ym ngan wati die kata ayin la kot tau psl arwah ...ayin tu gf arwah ms form 4 sebelum arwah "pergi"..Tp aku ni xpenah langsung kenal ayin tu sape..n die pun ntah2 xkenal aku sape kan...ntah la macam2 aku pk tkt la nk tanye ,..tkt ayin tu tkt la..hahah bongok betul..lg best ayin tu czen si aar heheheh kecik je dunia kan...aku save jugek no hp ayin tu tp aku suruh wati kol ayin dulu bgtau nnt aku nk kol die...lps tu wati bgtau no yu cam dh xde...sedih nyer :(

pastu mission tu failed la kan..aku kol aar mg harap la aar bleh jwp kan...tkt die shift ptg jer..xpun die tdo alhamdulillah "mudah sungguh jln aku " ptg tu...susah jugek nk mule tanye tu sbb kena cter menda lain dulu ngan aar ..tkt die terkujat plak..penat la aku susun ayat ptg smlm hehe akhirnya dgn berat ati aku dpt la jugak tanye kt aar..die cam terkejut..samp aar tanye aku

aar : "mie,asal ko tetiba tanye psl ni..dah lama ko tau "
aku : "aar,aku mimpi die dtg jumpe aku...berdiri sebelah aku senyum je pastu ble aku sedar die
dah xde " sebak sgt ms tu aar
aar : "bagus la ko teringat die ..die dtg senyum tu kire die ok la kat sana,ko dh lama xsedekah
ape2 kot kt die "
aku : " erm ntah la aku pn pelik n terkejut nape die dtg aritu ,Tp aku mmg terkejut la..besday
die aku ingat aar ,tp camne aku sedekah yassin je aar kat die...tp mmg dh lama la die xdtg "
aar : " ko sedekah la mie ape yg ptt kat die..sekurang2 nye die tau ko xpenah lupe die :
aku : " aar ,aku xpnh lupe die..tp lately mmg aku jarang sedekah ape2 kt die...sibok ngan urusan
dunia ...tp aar aku nk sgt ziarah kubur die..tp aku nk bgtau camne kt parent n family die
nk jumpe die,lgpun sape nk teman aku aar "
aar: "ble2 nnt kite try la pi umh die..ckp nk ziarah kubur dia "

erm alhamdulillah aar dh tlg aku ape yg ptt ..aar kt awl sek ms form 4 ms tu br2 lg bg2 kan kelas..awl sekolah ms tu bulan pose aku pn xsangka..aku ingt ujung2 thn...so die meninggal JANUARI 1997...Jawapan yg aar bg tu pn dh cukup utk aku buat masa ni...

lg satu aar ni dulu die xmcm tu ,sewel2 je...sakang ni aar yg aku kenal totally different...matang sgt ...walaupn ms die kt nk kawen dulu aku terkejut dengan pilihan die..Tp die kt dlm byk2 skandal die ..yg die pilih tu la yang die rasa betul2 nk hidup ngan die..erm aku kt la ingt pompuan je pk camtu ..ko pn same ke..haha same je die kt lelaki ke pompuan kalu nk cr pasangan hidup...die komen psl Xbf aku ..die kt xde jodoh le tu korang xleh get long ..tp mesti allah ada sbb buat camtu n kalau pilih2 calon pun die kata usah le letak spec tinggi sangat haha bongok betul...

aar pn nov ni dh stat duk ngan wife die..kt selayang tp xtau le kt mn..senang la nk melepak sesama nnt tp aku ckp kt aar wife die tu "muke ketat " sket ar..haha die kt bkn aku je ckp camtu ..ramai kawan die ckp camtu..dh xbleh nk kt ape...kena la bgtau wife die kawan ngan kawan2 die..hehe ye la kan ..if kite kawen ngan sum1 tu ..bkn setakat kite kawen ngan die...tp kite kawen ngan family + kawan+ masa lampau die + masa depan die + agama die + harta die dan semua nye la...nk tak nk kena gak terima buruk or baik sum1 yg kite pilih tu..tu sbb nk kawen ni bkn bleh sebarangan...

so skang lega la sket..aku tgg dpt exactly date je lagi...aku akan try usaha lagi...biarla ape diorg nk kata n pada kawan2 aku akan susahkan korang lg heheh...thank's for ur support..may allah bless us always..
Wednesday, October 15, 2008 0 comments

explore keep explore till the end of time

yesterday chatting ngan juju bdk multibase...die suruh usha blog die..masing2 kitorg tgh bushan n sgt2 xtau nk buat ape.heheh

when through juju punye blog ,die mention dlm tu ada 1 software ni sgt sng n mudah dr adobe utk edited pic....collage pic lagi ..best kan...so pg ni pagi2 lagi first thing aku buat donlad picasa 3 tu ...so sampla saat ni ..aku still tgh explore lagi ..

pada sape2 yg berminat bleh la donload software tu kt sini http://picasa.google.com/
ni first pic yang aku edit guna picasa ..pic sara chumel

ble dah explore2 PICASA tu...inilah hasil nya ...buat masa ni dibawah ni antara yang sempat di edit ...mmg korang kena try PICASA ni...mmg sempoi..!!












Monday, October 13, 2008 0 comments

he 'come" to me dearly ;

berat tul beban kt kepala n hati ni..xtau mcmane nk stat...
lama betul agaknye nama yg 1 ni xkeluar n xmuncul dlm ati aku...pelik la..bgn pg smlm rs mcm die ada je dtg .muke die sama mcm dulu senyum pn sama..huh rindu sungguh...!!yg xsama aku dh xbleh n xkan dpt lagi tgk senyuman die yang satu tu..sedih tul...bile die dtg "tegur" smlm dlm mimpi aku tu rs mcm die jelas ada dpn mata...

org pertama aku msg pg tu iema..die je tau psl arwah ni...br aku tau n sedar selama ni aku sgt lalai n alpha xpnh sebut nm die..jarang sangat berdoa n sedekah ape2 untuk die..kasih die walaupn xlama..melekat n sentiasa ada dlm ati...

back to my childhood '94 memula masuk asrama SMTK ..byk sungguh cinta2 monyet time tu..
im in love with mmt kelas sebelah...[OMG namanye mohd shafari mohd esa lahir pada 1th julai 1981 alamat die..no 6 kg temau dong raub :p....see i remember everything lol ]
aku nk cter aku ngan arwah ni la...dating tiap ari jumaat je...lps die abis makmal sains dkt blok ape ntah tp 1 building ngan library ms tu..kenkonon blk sek rushing2 nk jumpe n tgg iema(iema 1 kelas ngan arwah) n lunch sekali ..hampeh tul padahal blk je sek terus blk bilik anta beg n buku tgg bf tercinta tu dkt jambatan yg dkt2 blok D tu..hehe yg iema lak ..tukaang teman..xpn mesti dh siap2 amek lunch kitorg kt dewan mkn..kang blk dating terus melantak .haha bongok gile byk sungguh agenda time tu...

dipendek kan cter kitorg xlama pn get long.ntah la bdk2 kot time tu menda2 remeh pn jd bioltak kisah la tu..aku redha menda dh lama pn .tp die ni baik +sweet + caring.hehe kecik2 dh tau istilah tu semua...kalau nk cter mmg mcm2 hal jd...dgn die mmg byk gile blajar menda baru.sbb die ni sgt spontan ...life die simple sgt..buat semua menda2 cute je..xpikir panjang..ape je aku nk time tu mesti die cari...Combination nama kitorg time tu "SHARMIEZA".seingat aku nm tu die tulis kt neck tie die cute kan...sbb wekend mesti die tggl tie die kt aku :) 1 je aku xbuat ngan die..die selalu ajak pi umah die tp aku xpi pun ,time tu tkt gile kt mak.kalu ms tu pn aku dh pandai mmg dah samp dh umah arwah kt dong tu.....

dkt nk cuti sek form 1 kitorg betul2 break off..die pn next year turun klas ..die sek ptg so xjumpe la kot..yg best nye die nye kelas ms form 2 tu seberang jln bilik aku ..haha selalu je intai die..haha die tau tu.sweet n ensem je die time tu kt mata aku...bongok tul sgt best time tu...

form 3 aku pindah sek..so xde la jumpe2 die dah..tp ada la calling2 lagi...yg aku ingt b4 die "pergi" ramadan 1997 kitorg selalu xdpt cakap..bile aku kol je mesti die dh kuar umah la..samp la raya xdpt ckp ngan die..aku xingt bln bape..yana ala yana weng tu..dtg umah aku lepak2 ms cuti wekend..die la cter arwah dh xde...aku ingt die memain..ingt die xde kt TK je..msk sek teknik ke..aku siap tanye die pi mn..ms yana cter aku xnangis pn..tp bile dh mlm duk sensorang br la airmata keluar..eisk2 sedihnye la..samp sudah aku xdpt jumpe,ckp ngan die....

tp every year besday die aku ingt...tp ingt nk wish tp camne ? yg bleh pn baca yassin or sedekah al fatihah je la..semalam,selepas begitu lama aku xingt die..die dtg menyapa...terkejut tul..xsangka...muke die sama mcm ms memula aku kenal die...makin putih berseri kot..die senyum sepanjang die dtg dkt aku ..muke die..tinggi die pn sangat2 sama..ya allah rindu nya la kan kt dia...namp je mcm dh lupe kt arwah tp bnrnya aku xpnh lupe die....kalau bleh lukis..aku bleh ingt lg semua tentang die..cara die ckp,gelak,jalan,ketinggian die,muke die sama je mcm dulu...ya allah tetiba sedih nya la...rindu betul la kat die.aku selalu berimpian 1 day aku nk pi umah family die n nk sgt diorg bw aku pi kubur arwah tapi aku rs ms tu aku tak tau nk kenal kan die sebagai sape...camne la kan time tu..tp xtau le bile aku berkesempatan nk ziarah kubur arwah....- al fatihah ;
Tuesday, October 7, 2008 0 comments

1 Syawal @ 1 oct 2008

Monday, October 6, 2008 0 comments

precious September -:)

27th sept 2008

My aidilfitri journey was start early 6.15am that day,awal sungguh ...hahah mcm nk blk mana je kan.padahal Raub je..xsampai pun 200KM dr KL.Bgn Sahur pun dah pukul 5am ...pagi tu aku,emy ngan akak cik sahur Otai burger yg kitorg beli kat Wangsa Maju .Muke pun blur2 je lagi gasak la raya nyer pasal laaaayaaaan !!!

elok azan je aku pn solat subuh terus kemas2 ape yg ptt dan terus turun panaskan enjin kereta...6.15am gerak hehe 6.30 dh kuat tol gombak peh mmg aku xpnh buat gerak blk tesang subuh ari camtu...kereta pagi tu kt highway byk la..tp still xjammed so alhamdulillah la kan....pukul 7 dah samp bentong heheh sengah jam je mcm F1 driver lak rasa...adik2 ku yg tercinta bantai tdo lantak la ,diorg pnt kot...jeles tul diorg leh tdo ...kalu aku driver tdo sape nk drive :p....7.30 dah samp raub ms tu mata dh xtahan gile ngantok..aku pn msg mak ckp dh samp raub mak terkejut ingt kitorg memain nk gerak awal...pastu ckp le bdk2 ni tdo dr KL..haha ape lagi diorg semua kena ambuss ngan mak...kesian2...pukul 8 dh samp umah ..aku ok lagi sbb bile dh samp umah tu ati dh lega sket walaupn ngantok xhenggat !!!sempat la kiar kan brg2 sket kalau emy n kak cik samp je umah terus cr port sambung tdo bongok btol....bising mak ..dh settle2 aku amek port sebelah boy..bantai tdo samp pukul 12.30.

lps tu mcm xbleh blah dh kena gak amek bj raya kitorg arini buatnye xmuat ke..naya !! msg kak nor kata nk amek...pukul 2 samp koyan ..terus jumpe acik n pi umah kak nor..masing2 xcited tgk bj dh siap kan..aku test2 bj raya aku kt ketiak ngan pinggang xmuat ..wawaaa sob2..sedih tu ape lagi kak nor ku kerah alter bj tu aku xkire...sian kak nor tp sape suruh buat bj aku kecik hehe pnt le boy tgg akak2 die lepak umah kak nor..janji ngan mak dlm pukul 4 nk blk..xkn nk biar mak masak sensorang kan....pastu trus amek bj kt ank nenek zaharah tu okes la bj die puas ati walaupn mahei sket dr kak nor...blk umah nenek jap lepak sengah jam terus blk umah dlm kul 5 samp umah ...

mlm tu berbuke kiotrg xbeli kueh langsung ..bkn sbb ape bazar ramadan tesang xde org meniaga gile btol..mak msk ayam rendang kot aritu..xingt la pulak ..lps buke adoi mcm xtau nk buat ape..nk mkn kuih ke nk kudap2 xde boring gak...tp hepi sbb dh ada kt umah sendiri :X..pukul 12.00 mlm tu msg zamie wish besday die...dh 27th dah eik umah kite :D

28th sept 2008

arini xde plan nk pi mana2 lepak je la kt umah baring2...pastu mak ajak pasang langsir umah dh le samp arini xbgtau abah lg kitorg nk raya umah nenek..gile wei kalau ry tesang dh le air selalu xde..leceh kalau org marhaban air xde..pnt nk basuh baju + nk basuh pinggan ...dh le esok pakngah,atam n alang nk blk ..haha lg la ktrog xcited nk blk umah nenek...air kt umah mak ni pagi samp pukul 2 je ada..bodoh gile...siap2 kemas aritu lps buka kang masing2 nekad nk ckp kt abah nk raya koyan..haha emy kot start ckp nnt..hehehe org lain mcm xberani je...

mlm ni mak masak asam daging ...sedap gile lps buke emy ckp nk blk ry umah nenek..abah xckp ape2 just "nk buat ape raya sana" kitorg semua sampuk2 la ckp kt sini bkn ada org xbest pn..dh le air xde leceh je kan..hehhe...tp aritu abah mmg xmarah n melenting la..nasib baik..lega
tdo awl la..sbb esok dh janji nk pi bandar ngan boy n adik malas la pulak ..tp bile dh janji ni layan je la...kang adik2 kecik ati lak...

tepat pukul 12 aku msg syafa n chitot...xde pun org nk msg wish besday aku...ingt semua bz nk raya...hehe akhirnya yanti nye msg samp lega2 ...yanti xpenah lupe wish besday aku every year..sejak kitorg kawan..ada la dkt 6 thn kot...kejap je masa berjalan...pastu tdo la ..nk tgg ape lg..adik2 aku pn xwish la sbb semua duk dpn mata aku...lgpn mak kt aku xlahir lagi..aku kuar dr perut mak pukul 8.16am 29th sept 1981 so diorg pun xwish la..jahat giler kan...pukul 1.20am kot hp berdering mmg xbudget sape2 pn time tu aku angkat je...rupenye syafa kol die br on da way nk blk raub..tp time tu mmg xde ati nk ckp dh blur2 ..haha gile betol la..tdo lg sedap kan..

29th sept 2008

da day that i was born in this beautiful world from my mom womb...thank u mak..luv u so much,
pagi tu aku bgn mcm biasa tp mak lg awl sbb nk pi klinik cek darah tinggi ..xkn nk blah camtu je..kemas umah nyapu sket2 br blah pukul 10 dkt kul 11 br kuar umah tp singgah kt mak dulu...tgk nape mak dr pukul 8 td pi klinik xblk2 risau gak..rupenya mak kena amek darah la pulak ..tanye mak nk pesan ape xde plak br la kitorg gerak...

samp je bandar kitorg pi pejabat pos dulu masuk kan duit abah n renew lesen L boy...ramai sungguh org diorg dpt no 1310 kot padahal masa tu br 1220 kot gile sial lama lagi nasib la adik ni cekap sket die tgk ada no 1246 org tggl kan..tu pn mcm nk lebam tgg letih siot...kitorg park keta kt area bazar ramadan tu dkt sket..usha kasut abah dulu..acha belikan..murah je..tp yg penting dpt bg abah kasut baru...memula nk beli kt bata tp mahal la 40 hengget sorang kopak la aku...sudah nye boy kt beli kt jukebox sudah...bkn nk pakai lama pn dpt selipar br sudah :D thank u boy sbb memahami heheh jimat duit aku..tp ari tu mmg sgt panas ..letih gile...

kitorg pi kedai hp lps tu nk format hp aku yg sewel ni...pastu diorg nk beli kek aku..tp nk ajak aku pi skali bongok btul tu pn diorg plan nk beli lps aku ckp weh baik korang beli kek aku...haha xmalu kan.kui2..lantak la..

blk dr raub alang dh samp huhu gile awl..xsangka tul..alang ingt nk buka kt tesang ..pakngah je nk buke kt umah nenek..abis arini air langsung xde..siot tul..dpt la kitorg blk koyan awl..siap2 brg pukul 4 blk umah nenek..akhirnya abah mengalah gak ..hehe tq2...tgh sibok kemas2 atam kol kt keta die ada indicator ape ntah appear die risau ..td die langgar air lopak ..pastu keta berenti...dh le ujan lebat xhenggat..paklang kol kwn die kt xde ape2 if keta leh stat..alhamdulillah keta atam ok leh gerak ...

ble dh samp umah nenek kitorg pn masak2..pelik betul dr pukul 4 td pakngah kt dh nk samp tp ni dh 6.30 paktam xsamp2..pastu aku kol rupenye keta pakngah lak stuck kt jln b4 tesang...yg best atam lalu..die kt mcm keta pakngah tp die xberenti sbb dh nk berbuke kakak n adik dh lembik pnt..die terus je..yg makngah lak namp mcm atam tp sbb atam xberenti die pn diam je la ingt slh org haha kelakar tul la..thriller2..

ape lg terus la antar pasukan penyelamat..heheh boy n izwan bw keta abah ..pakcik 1 keta.....diorg nk bw blk makngah n adik2 dulu ..sian tul pukul 8 br diorg samp..kebulur la memasing2...pastu pakcik kol pakngah kwn pakcik tu xdtg pun lg..die nk dtg lps terawih lamb lagi tu..sudahnye mak,abah n atam pi le pulak kat pakngah n ayob yg tgg mekanik tu dtg bw nasik + lauk n air utk pakngah hehe pasukan penyelamat tul la masing2 aritu..thriller giler ari besday aku ni kan...

dh settle semua dlm pukul 11 bdk2 ni suruh potong kek ..malu la pulak semua2 ada kt umah heheh almost czen2 aku..speechless..!!!die nyanyi lagu besday kt aku kelakar tp iwan n ipan & adik aku la xcited lebih2...heheh thanks dear ..luv u all so much2....


pakngah + pasukan penyelamat samp umah dh pukul 12 kesian ..masing2 kepenatan ...letih tdo la...heheh sahur camne la kang ni..dh le ramai2 mau "jammed " dapur n toilet hahah ..laaayyyannn!!!

30th sept 2008

semua tdo lamb mlm td nk bgn punye le susah ...abis je sahur semua tdo ...akhirnya mak n abah je pi beli barang utk masak ari raya haha sian tul..aku pn sambung tdo lg ..since mak pn dh xde kan..kalau tak mesti mak bising nye...heheh

dkt2 zohor mak br samp bising die xde sape nk ikut die pnt die kt nk jln jauh ..parking penuh hehehe masing2 diam je la..dh xikut mak kan..huhu aritu sibok la masing2 kemas umah...basuh kipas..mop lantai..sapu2 habuk...basuh pinggan mangkuk ...mak + alang + acik + makngah plan2 nk msk2 utk esok..kiotrg semua buat back up support je heheh potong bawang,gunting cili kering tu je la..wahah ms berbuke ramai nye la kan mcm kenduri tp best gile la...arini last ramadan 2008 peh byk gak impian aku xtercapai ..kata nk khatam alquran ..tp xdpt pun xsamp setengah pn lg br juzuk 13 since aku blk umrah aritu...tu la manusia janji je...tp xbuat...alpha betol...

end of september 2008...may all the joy,love & happiness surround me n all my family member this coming year....Amin :)